Πρόσωπα

Συγγραφέας

Χρυσάνθη Γεωργιάδου γεννηθήκε στην Βρισβάνη της Αυστραλίας. Σπόυδασε πολιτικές επιστήμες (1992) και ψυχολογία (1997, 2001, 2006). Δημιούργησε την περιγεννητική ψυχολογική υπηρεσία SOPHROSYNA για να τιμήσει την θυγατέρα της, Σωφρονία, η οποία γεννήθηκε θνησιγενής στις 9 Μαϊού 2012. Ξεκίνησε την πορεία της στην εφαρμοσμένη ψυχολογία ως κλινική ψυχολόγος και τα τελευταία 15 χρόνια ειδικεύεται στην περιγεννητική ψυχολογία. Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της περιλαμβάνει την γνωσιακή-συμπεριφορική, την θεωρία της προσκόλλησης και την θεωρία της εκμάθησης. Το μεταπτυχιακό στην ερευνητική μέθοδο & στατιστική της ψυχολογίας, την βοηθά να δημιουργεί προγράμματα, σεμινάρια και εργαστήρια με βάση την τεκμηριωμένη έρευνα που αγαπά και στηρίζει. Στην Ελλάδα απέκτησε άδεια άσκησεως επαγγελμάτος κατόπιν εξετάσεων στο ΕΚΠΑ το 2014 (Αδ. 14796/234).

π. Ηλίας Λαουλάκος & Χρυ. Γεωργιάδου, “Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ”

Εικονογράφος

Η Αγγελική-Αναστασία Λούκα γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 2006. Παρακολουθεί μαθήματα της Γ’ Λυκείου. Αγαπά την ζωγραφική και τη θάλασσα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Το 2021 κέρδισε το 1ο βραβείο ζωγραφικής, σε διοργάνωση ζωγραφικής του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, και με συμμετοχή όλων των Δευτεροβάθμιων σχολείων, με θέμα τον εκφοβισμό. Η εικονογράφηση για την ιστορία Η Ανάσταση είναι η πρώτη της επίσημη (ερασιτεχνική) προσπάθεια ζωγραφικής. Έμπνευσή της ήταν τα έργα του κορυφαίου Έλληνα χαράκτη και ζωγράφου, Γιώργου Σικελιώτη (1917-1984).

Επιμελητές Βιβλίου

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την συνεργασία των επιμελητών μας οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις πλούσιες γνώσεις τους στην θεολογία για να σας προσφέρουμε μια ορθή χριστιανική ορθόδοξη ερμηνεία της πίστεως στο έργο της ιστορίας. Επίσης, οι δύο επιμελητές έχουν εμπειρία στη ζωγραφική και η καλλιτεχνική τους προσέγγισει δημιούργησε το εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχετε στα χέρια σας. Ευχαριστούμε θερμά τους: π. Ηλία-Συμεών Λαλουλάκο και κ. Βασίλη Ψύλλη.